Afbeeldingsresultaat voor quotes geloof

Om eerlijk te zijn momenteel niet. Ik woon in een vreselijk saaie ‘stad’ (ja, het heeft stadsrechten) waar letterlijk niets te beleven is, mijn vrienden en vriendinnen wonen niet bepaald in de buurt, ik ben werkloos en ik ben redelijk vaak somber en eenzaam. Maar ik doe wel de leukste opleiding die er is en ik heb een hele lieve familie en vrienden/vriendinnen die ik ook absoluut koester.

Het liefst zou ik verhuizen naar echt een stad of daar dichtbij wonen, zoals Zwolle, Enschede of Almelo. Het probleem is alleen dat mijn ouders dit op zich wel willen, maar dat het niet handig is met mijn broertje en mijn vaders werk. Hier baal ik natuurlijk gigantisch van en dus vrees ik dat ik hier nog wel een aantal jaar verplicht zal moeten blijven wonen:(.

Ik heb helemaal niets met mijn woonplaats. Mijn broertje wel, die heeft hier allemaal vrienden en zit hier op school. Thuis heb ik meestal niks te doen, dus in weekenden en vakanties verveel ik me vaak. Daar komt ook nog eens bij dat een persoon met autisme zoals ik, het heel lastig vindt om zijn/haar vrije tijd in te vullen en nuttig te besteden.

Mijn broertje zit vrijwel altijd boven te gamen (Fortnite verslaving) en mijn ouders zitten ook vaak achter hun laptop. Mijn moeder doet namelijk de mbo-opleiding maatschappelijke zorg niveau 4 in Zwolle en loopt twee dagen in de week stage, waardoor ze altijd heel veel huiswerk heeft. Mijn vader heeft zijn eigen bedrijf en heeft het daardoor dus ook vaak druk.

Mijn vrienden en vriendinnen wonen ook allemaal niet in de buurt, dus ik of zij moeten er altijd voor reizen om elkaar op te zoeken. Jammer genoeg heb ik ook geen bijbaantje; de laatste die ik heb gehad was kranten bezorgen, maar daar vond ik op een gegeven moment niks meer aan dus ben ik daar toen mee gestopt. Ik zou heel graag nieuwe mensen willen leren kennen, maar helaas is dat dus niet zo makkelijk.

Door dit alles voel ik me redelijk vaak eenzaam en ook somber. Ik vergelijk mezelf ook nog heel erg met anderen, waar ik super onzeker van word. Ja, het leven als puber mét ook nog eens labeltjes op haar kop geplakt is vaak zwaar.

Daarentegen doe ik wel de leukste opleiding die er bestaat en heb ik een hele lieve familie en vrienden/vriendinnen die ik ook zeker niet kwijt wil!

Sorry ik moest even zeiken, maar dit is wel de realiteit hoe ik me vaak voel. Ik hoop dat we zo snel mogelijk gaan verhuizen, dat ik een leuke bijbaan vindt en daar nieuwe mensen leer kennen en dat ik me dan wat vrolijker ga voelen. Ik wil zeker niet zielig gevonden worden of zoiets, maar ik ben momenteel gewoon even niet blij en dat mag ook gewoon.

Gelukkig heb ik mijn geloof waar ik veel steun aan heb en muziek. Zonder geloof en muziek zou het leven er echt een stuk somberder uit zien voor mij.

Gerelateerde afbeelding

Zijn jullie momenteel tevreden met jullie leven en waarom/wel niet? En waar halen jullie steun uit als het even niet zo lekker loopt? 

Laat het mij weten in de reacties hieronder!

Love Eef

Hoi! Ik ben Eva, 17 jaar oud en sinds augustus 2018 een trotse eerstejaars mediaredactie student. Er is nog iets 'bijzonders' aan mij: ik heb namelijk autisme en NLD, dit zijn twee onzichtbare 'labels' die je dus niet direct aan mij kunt zien. Op mijn blog livewithlabels.nl wil ik laten zien hoe het is om te leven met autisme en NLD, mensen en lotgenoten inspireren met mijn verhaal en zorgen voor meer bekendheid, openheid en begrip in de samenleving dat er op zich wel is, maar nog meer kan worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *