Gastblog: ”Een hoop verschillende kledingstijlen”

Categorieën 2019,Gastblog,Kleding,Nadia,NLD0 opmerking

Aangezien zij zelf net als mij ook NLD heeft én ook gek op schrijven is, leek mij dat een heel leuk idee. Daarom komt er vanaf nu elke maand een gastblog van haar online. Met deze maand als onderwerp: ”Een hoop verschillende kledingstijlen.”

Veel leesplezier!

Als ik door de gangen van school loop zie ik niet alleen een hoop verschillende mensen, maar ook een hoop verschillende stijlen.  Iedereen ziet er anders uit, ook al is het soms niet gemakkelijk om je te kleden zoals je dat zelf wilt.

Op school zie je veel kinderen rondlopen die zich nagenoeg hetzelfde kleden. Helaas voelt een deel van deze kinderen zich niet fijn in deze kleding, maar is te bang voor de opmerkingen van de rest van de klas en school. Zelf ben ik hier een goed voorbeeld van: ik was te bang om me te kleden hoe ik wilde en kleedde me dus op een manier die de rest van de wereld acceptabel vond.

Ik werd geaccepteerd, maar voelde me daarentegen heel onzeker en kon mezelf niet accepteren zoals ik was. Afgelopen jaar ben ik heel erg gaan experimenteren en opzoek gegaan naar mijn eigen stijl en kleed me nu zoals ik zelf wil.

De eerste vraag die je moet stellen als je op zoek gaat naar je eigen stijl is: ‘wat houdt een eigen stijl hebben in?’ Daarop is een simpel antwoord te geven: je eigen stijl is wat jij leuk vindt en wat bij jou past. Nu we dat weten is de volgende stap een styleboard maken. Een styleboard is een stuk karton of een vel papier waarop je plaatjes plakt van de kleding die jij mooi vindt en waar jij je goed in zou voelen. De plaatjes kun je uitprinten of uit een tijdschrift halen en zodra je dit hebt opgeplakt kun je vaak makkelijk zien wat jij mooi vindt.

Hierna kun je naar je eigen kast gaan kijken om te zien wat voor kleding hier al bij past. Als dit niet zoveel is kun je over een periode vanzelf dingen erbij kopen die bij jouw stijl passen. Dit kun je doen door alleen kleding te kopen die bij je styleboard passen. Aangezien je stijl nooit stil staat en altijd verandert zal je af en toe je styleboard aan moeten passen. Haal de dingen eraf die je niet meer leuk vindt en doe er dingen die je wel leuk vindt voor in de plaats.

Buiten dit alles om blijft je stijl vinden je eigen reis waarin je veel zult experimenteren en er vanzelf achter komt waar jij je prettig bij voelt. Als je draagt waar jij je prettig in voelt zal je zelfverzekerder worden en dat zal je ook uit gaan stralen. Je kan inspiratie voor je stijl ook bij anderen vandaan halen maar een compleet outfit kopiëren is zelden een goed idee; deze persoon is namelijk niet precies jou. Veel succes met het vinden van je eigen stijl!

Een aantal stijlen waar je bijvoorbeeld voor inspiratie naar kunt zoeken zijn: bohemian chic, gothic, casual, grunge, sportief, pastel, chic en lolita.

Hoi! Ik ben Eva, 17 jaar oud en sinds augustus 2018 een trotse eerstejaars mediaredactie student. Er is nog iets 'bijzonders' aan mij: ik heb namelijk autisme en NLD, dit zijn twee onzichtbare 'labels' die je dus niet direct aan mij kunt zien. Op mijn blog livewithlabels.nl wil ik laten zien hoe het is om te leven met autisme en NLD, mensen en lotgenoten inspireren met mijn verhaal en zorgen voor meer bekendheid, openheid en begrip in de samenleving dat er op zich wel is, maar nog meer kan worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *