Yassss it’s my 17th birthday today!!! Zeventien jaar geleden werd ik op een erg zonnige dag op de wereld gezet in het SKB (Streekziekenhuis Koningin Beatrix) te Winterswijk. Vandaag was het helaas niet erg zonnig, maar dat mocht de pret zeker niet drukken! Ook heb ik een erg leuk verjaardagsweekend gehad met helaas ook een teleurstelling die ik kreeg te verwerken, maar daardoor heb ik me zeker niet uit het veld laten slaan. Een kort verslagje, enjoy:).

Zaterdag heb ik gewoon lekker uitgeslapen en ’s middags om vier uur hebben we mijn beste vriendin -helemaal uit Brabant- van de trein gehaald en daar heb ik helaas maar een paar uurtjes mee kunnen doorbrengen, wegens persoonlijke omstandigheden van haar moest ze ’s avonds alweer weg:(. En dat terwijl we elkaar nauwelijks zien, maar goed zij kon er natuurlijk ook niets aan doen. Shit happens.

De ontknoping van Wie is de Mol? was trouwens ook zaterdagavond, maar dat heb ik dus voor de helft gemist. Wel heb ik natuurlijk gezien dat Merel Westrik de opperbedrieger van dit seizoen was en dat had ik ook wel zien aankomen. Ik zat tot op het laatste op Sarah Chronis, maar ben van haar afgestapt omdat het er iets te dik bovenop lag allemaal. En Nielson was het gewoon niet, maar die had ik al lang afgestreept van mijn lijstje. Mijn mentor zat vanaf het begin op Merel en heeft dus ook de poule van onze klas gewonnen. Helaas niet ik, maar het is hem van harte gegund haha.

Aankomende zaterdag ga ik nog naar de fandag toe net zoals vorig jaar met een vriendin van mij, maar helaas hebben we geen meet & greet dus daar ben ik wel teleurgesteld over:(. Dus mocht iemand dit lezen die wel kaartjes heeft met een M&G en er om wat voor reden dan ook vanaf wil mag zich bij mij melden! Maar goed, dat neemt niet weg dat ik er wel ontzettend veel zin in heb! Natuurlijk kunnen jullie aanstaande zondag een uitgebreid verslag van mij verwachten, aangezien ik bij mijn vriendin ga logeren. Daarna vallen we weer in een zwart gat, want wat moeten we zonder Wie is de Mol? op de zaterdagavond? Wel is de Belgische Mol gisteravond begonnen, maar die kunnen wij natuurlijk weer niet ontvangen:(.

Genoeg geluld over widm haha. Nu weer over naar mijn verjaardag: gisteren heb ik het gevierd met mijn ouders, broertje, opa en oma en oma en het was dus supergezellig! Van mijn ouders heb ik een passpiegel, sokken, een JBL-koptelefoon (die ik heel graag wou) en een zilveren kruis ketting (die ik ook heel graag wou en vanaf nu elke dag ga omdoen) gekregen. Van mijn broertje heb ik een Blond Amsterdam mok gekregen (om koffie in te doen) en van mijn oma zou ik het boek Wild van Mel Wallis de Vries krijgen, maar de boekhandel had Schuld besteld en dus het verkeerde boek. Nu krijg ik die dus volgende week. Wel een beetje lullig voor mijn oma, maar ja haha. Van mijn opa en oma heb ik een sleutelhanger met een donut en daarop mijn naam, het tijdschrift de Lonely Planet met een jaarabonnement en het boek Vrouwen met autisme gekregen.

Verder heb ik nog van mijn beste vriendin uit Brabant een cd met daarop gospelmuziek én een dagboek backpacken met allemaal handige tips voor als je dus op reis gaat gekregen. Mijn buurvrouw kwam vanmiddag ook nog langs en van haar heb ik een giftcard van de H&M met daarop 10 euro gekregen. Echt superleuke cadeaus allemaal en ik ben er heel erg blij mee! Helaas geen telefoon/tablet/powerbank gekregen, maar goed ik snap mijn ouders ook wel haha. Zo verwend ben ik nou ook weer niet.

Aankomende zondagavond gaan we ook nog uit eten voor mijn verjaardag naar de pannenkoekenboerderij met mijn opa en zijn vrouw (niet mijn oma) van mijn vaders kant, dus daar heb ik ook echt superveel zin in:).

Naast mijn verjaardag vandaag had ik uiteraard ook een doodgewone schooldag. Een vriendin vroeg zich al af waarom ik in vredesnaam naar school ging op mijn verjaardag, maar ik mag toch niet thuisblijven en als ik dat wel mocht dan zou ik me toch doodvervelen dus ja. Ik ben dus gewoon naar school geweest vandaag zoals (bijna) iedereen.

We waren met een klein clubje vandaag, dus het was heerlijk rustig. Was dat elke dag maar zo. Vanochtend begonnen we weer met duurzaamheid in het beroep wat zoals gewoonlijk niet boeiend was. Ik had het huiswerk ook al af, dus ik kon niet heel veel meer doen. Wel kreeg ik aardig wat felicitaties van mijn docent en wat klasgenoten. Niet iedereen, maar ja dat verwachtte ik ook niet. Wel heel aardig dat de anderen het wel gewoon deden!

Daarna hadden we weer informatie & research van mijn mentor die mij eerst niet feliciteerde, maar aan het einde van de dag wel. We kregen weer een nieuwe opdracht: we moeten een social persona van 200-400 woorden maken voor het kinderwagenmerk Bugaboo en daarnaast een advies voor adverteren meegeven. Niet de leukste opdracht, maar ach het is tenminste schrijven. Daar heb ik in de les dus aan gewerkt en ondertussen stoorde ik me wederom aan irritant gelach en gepraat van klasgenoten. Dat is niks persoonlijks tegen hen, maar ik heb daar wel heel veel last van:(. Ik voel me dan echt een uitzondering en ik heb het gevoel dat iedereen lol heeft behalve ik.

Na de les hadden we weer een lange pauze van een uur en eerst zei mijn mentor tegen mij dat hij het gesprek op 21 maart een halfuur wil verplaatsen, omdat we eerst een gastles debatteren hebben en daar heb ik echt ontzettend veel zin in #not. Ik had zoiets van ja dan mis ik een halfuur, dat boeit mij niks hoor. Maar goed het is kennelijk wel ‘erg’ belangrijk dat ik dat persé moet volgen, het is niet anders.

In de pauze had ik weer een dipje vanwege de klas dus en dat nota bene op mijn verjaardag:(. Gelukkig ging het daarna wel weer een stuk beter met de les mediatechniek. In de les heeft de docent alleen maar veel uitgelegd over fotograferen en ook hebben we een opdracht meegekregen, namelijk dat we van een object tien verschillende foto’s moeten maken. Dat wordt dus nog een uitdaging!

Toen hadden we alweer de laatste les van de dag: mediaredactie in de praktijk van onze mentor. Eerst gingen een aantal klasgenoten met mijn mentor een kinderachtig en vaag spel doen (ik zal jullie de details besparen) en godzijdank was het niet verplicht om mee te doen. Vervolgens moesten we een opdracht van creatief schrijven doen en dat vond ik erg leuk om te doen!

En de schooldag was alweer voorbij. Het gaat zo snel altijd, niet normaal. Mijn mentor vroeg nog of ik een leuke verjaardag had gehad en toen zei ik dus dat ik vandaag jarig ben en toen zei hij oh van harte gefeliciteerd dan. Weer zo lief en random gewoon haha.

Ik ga nog even genieten van de laatste uurtjes van mijn geboortedag en ik zie jullie morgen weer denk ik! Echt geen zin in, maar goed ik zal wel moeten:(.

Nog een fijne avond:)

SEE YOU SOON!

LOVE,

EEF

Hoi! Ik ben Eva, 17 jaar oud en sinds augustus 2018 een trotse eerstejaars mediaredactie student. Er is nog iets 'bijzonders' aan mij: ik heb namelijk autisme en NLD, dit zijn twee onzichtbare 'labels' die je dus niet direct aan mij kunt zien. Op mijn blog livewithlabels.nl wil ik laten zien hoe het is om te leven met autisme en NLD, mensen en lotgenoten inspireren met mijn verhaal en zorgen voor meer bekendheid, openheid en begrip in de samenleving dat er op zich wel is, maar nog meer kan worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *