De vakantie is alweer voorbijgevlogen en morgen moet ik dus weer gezellig naar school toe. In deze post zal ik jullie gaan vertellen wat ik allemaal heb gedaan per dag (niet heel veel) en geef ik alvast een vooruitblik naar de komende schoolweken die eraan zitten te komen. Enjoy!

Maandag

Op maandagochtend heb ik lekker uitgeslapen en ´s middags zijn we naar de opa en oma van mijn moeders kant geweest en dat was supergezellig.

Dinsdag

Dinsdagochtend heb ik mijn contract opgehaald en ondertekend van vrijwilligerswerk en ’s middags heb ik met mijn moeder een heerlijke schoonheidsbehandeling van mijn gezicht gehad. In het begin vond ik het nog een beetje awkward, maar gelukkig waren beide schoonheidsspecialisten heel aardig en stelden ze me heel erg op mijn gemak. Het was dan ook mijn eerste keer, dus ja best wel logisch dat ik het spannend vond.

Overigens vond ik het wel jammer dat er geen duobehandeling meer mogelijk was, anders hadden we dat absoluut gedaan! Maar ja, volgende keer beter en ik heb toch een behandeling van 1,5 uur gehad dus dat was echt superchill. De schoonheidsspecialiste heeft ook mijn wenkbrauwen geëpileerd en me opgemaakt, dus ik zag er weer tiptop uit haha.

Woensdag

Op woensdag ben ik -zoals ik al schreef- naar een hele goede vriendin van mij geweest die in de derde en vierde bij mij in de klas heeft gezeten. We hebben vooral veel gekletst en gechilt en we zijn even het centrum in geweest om make-up, snoep en een kinderachtig spel te kopen wat zij graag wilde spelen. Het was heel erg gezellig om elkaar weer even te zien en ze heeft mij ook helemaal opgemaakt en mijn haar gedaan wat mij weer een heel ander gezicht gaf, maar wel echt supermooi! Het resultaat kun je hieronder zien:

Ook heb ik wat kleren van haar gekregen die zij of niet meer leuk vond óf niet meer paste, dus in principe heb ik gewoon gratis geshopt in haar kledingkast haha.

Donderdag

Op donderdagochtend heb ik weer uitgeslapen en in de middag vertrokken mijn moeder en ik voor een nachtje naar het Twentse Denekamp waar we in een vier-sterren hotel de nacht hebben doorgebracht. Het was een erg mooi hotel en we hadden ook een nette kamer, dus dat was helemaal goed allemaal.

Toen we ons hadden geïnstalleerd op onze hotelkamer zijn we naar een klein kunstenaarsdorpje genaamd Ootmarsum gereden en daar hebben we wat gedronken en wat rondgekeken. Mijn moeder was er al geweest met haar ouders, maar ik nog niet dus ik vond het nog wel even leuk om rond te kijken.

Het is zeker de moeite waard om te bezoeken, al stelt het niet echt veel voor maar ze hebben zeker leuke kunstwinkeltjes en zelfs een chocoladeatelier! In dat laatste zijn we helaas niet geweest, omdat mijn moeder dat niet wilde dus dat vond ik wel jammer.

Wat ook wel grappig is dat er echt heel random een Top1Toys in een zijstraatje zit. Dat had ik dus echt niet verwacht, maar wel echt heel erg lachen.

‘S avonds zijn we uit eten geweest in het restaurant van ons hotel en dat eten was ook weer heel goed. Ik had een boerenschnitzel besteld met daarbovenop allemaal groenten die ik niet lust, dus die at mijn moeder allemaal op. Er zat ook gewoon patat en gebakken aardappeltjes bij, dus dat is altijd goed. De schnitzel heb ik helaas niet opgekregen, want die dingen zijn altijd zo machtig haha.

Ik mocht nog wel een toetje en dat was echt goddelijk. Witte en pure chocolademousse, slagroom, maltesers en koffiebonen. Sorry als jullie er honger van krijgen.

Daarna hebben we nog even gratis theegedronken in hetzelfde restaurant met een tijdschrift erbij en daar kwam ik er bij toeval achter dat de Lonely Planet gewoon een magazine heeft. Ik weet al wat mijn stageplek in het derde jaar gaat worden mensen! Moet ik wel helemaal naar Groningen toe, maar een vriendin van mijn moeder woont in Delfzijl dus daar kan ik dan mooi logeren.

Op de hotelkamer hebben we nog even tv gekeken (Oogappels en Floortje naar het einde van de wereld) en mijn moeder was totaal uitgeput, dus die lag al gauw lekker te pitten. Vooral dat laatste programma is trouwens echt een aanrader om naar te kijken:).

Vrijdag

De volgende dag waren we al vroeg eruit, omdat het ontbijt van half acht tot tien uur was en dus moest ik even ochtendmens spelen. Het ontbijt was echt heel uitgebreid, van croissantjes tot muesli; alles was er wel. Op een gegeven moment waren we zelfs even de enige in de ontbijtzaal, dus dat was wel grappig en lekker rustig.

Na het ontbijt gingen we onze spullen weer inpakken en vertrokken we naar Nordhorn (Duitsland) waar we zijn gaan shoppen en vooral mijn moeder heeft lekker ingeslagen. Ik heb ook een aantal dingetjes gekocht, waaronder make-up, een nieuwe toilettas (alvast voor mijn verjaardag), een spijkerjurkje en nieuwe Nike schoenen. Vooral met mijn schoenen ben ik echt superblij!

Nordhorn is ook echt een aanrader om te gaan shoppen, dus als je nog een keer de grens overgaat zou ik zeker daarnaartoe gaan. We waren er ook zo vanuit Denekamp, dus echt ideaal.

Al met al was het echt superleuk met mijn moeder en was het zeker een geslaagd nachtje weg.

Zaterdag

Gisterochtend ging ik dan eindelijk weer vrijwilligerswerk doen en daar mocht ik weer meehelpen met broodzakken dichtdoen, vla in kopjes doen, afwassen en ga zo maar door. Het was weer erg leuk om te doen, alleen mis ik het contact een beetje met de ouderen. Dus ga ik vragen of ik daar een keer wat meer mag mee doen. Het is immers ook een doel van mij om meer ervaring op te doen in het sociale contact.

Dit was eigenlijk even kort een verslag van mijn vakantie. Zoveel heb ik dus niet gedaan, maar dat hoeft ook niet altijd en daar is het vakantie voor.

Morgen moet ik weer naar school toe en daar heb ik niet echt heel veel zin in, omdat ik dan natuurlijk niet meer kan uitslapen en mijn ‘leuke’ klas weer ga zien. Ook heb ik morgen weer mediatechniek en daar heb ik al helemaal geen zin in.

Ik ga trouwens wel in gesprek met de twee docenten van mij die dus de vakken mediatechniek, radio maken, filmen en interviewen geven. Deze week heb ik er over nagedacht met mijn moeder en ik hoop dat het voor mij iets makkelijker wordt om naar die lessen te gaan. Natuurlijk baal ik nog steeds dat ik die vakken verplicht moet volgen, maar het is helaas nou eenmaal zoals het is en het wordt er ook niet anders van:(.

Ook heb ik eindelijk mijn sollicitatiebrieven klaar voor een aantal stagebedrijven! Morgen ga ik ze laten lezen aan mijn mentor en als ze goedgekeurd zijn ga ik er mee langs bij de stagecoördinator. Een aantal bedrijven waren al heel enthousiast, dus ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan lopen.

Verder ben ik morgen over een week jarig en daar kijk ik echt heel erg naar uit (duh). Ik ga het op zondag en deels natuurlijk op maandag vieren, omdat ik maandag helaas pas om half vier uit ben en ik dan pas om kwart voor vijf thuis ben.

Op zondag komt mijn beste vriendin uit Brabant en mijn opa en oma van mijn moeders kant en op maandagavond komt mijn oma van mijn vaders kant nog. Echt superleuk dus en ik hoop op veel cadeautjes (nee grapje). Mijn moeder gaat een salted caramel taart bakken; het water loopt me nu al in de mond.

Sorry voor de lange post, maar ik had weer erg veel te vertellen. Morgen komt er sowieso een post online over hoe mijn eerste schooldag na de vakantie was en of en hoe ik het weer overleefd heb.

Als je vakantie had: hoe was jouw vakantie en wat heb je allemaal gedaan? Als je net vakantie hebt gekregen: een hele fijne vakantie en geniet ervan!

SEE YOU SOON!

LOVE,

EEF

Hoi! Ik ben Eva, 17 jaar oud en sinds augustus 2018 een trotse eerstejaars mediaredactie student. Er is nog iets 'bijzonders' aan mij: ik heb namelijk autisme en NLD, dit zijn twee onzichtbare 'labels' die je dus niet direct aan mij kunt zien. Op mijn blog livewithlabels.nl wil ik laten zien hoe het is om te leven met autisme en NLD, mensen en lotgenoten inspireren met mijn verhaal en zorgen voor meer bekendheid, openheid en begrip in de samenleving dat er op zich wel is, maar nog meer kan worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *