Dit is Eva!

Ik ben 16 jaar oud en op de zonnige 11 maart 2002 om 10:30 ’s ochtends zag ik het levenslicht in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk, de rest van mijn leven ben ik opgegroeid in een ‘klein’ plaatsje in de Achterhoek.

Ik zit alweer op de helft van het eerste jaar van de drie van de opleiding mediaredactie en ik heb het er heel erg naar mijn zin! In mijn blogs zal ik jullie daar natuurlijk nog meer over vertellen, maar ik kan al wel alvast vertellen waarom ik voor deze opleiding heb gekozen: ik ben gek op lezen (met name thrillers) en (creatief) schrijven! Ik verslind echt boeken en daarnaast ben ik heel geïnteresseerd in journalistiek en alles wat daarmee te maken heeft. Na deze opleiding wil ik dan ook als dat haalbaar is naar het HBO journalistiek of MIC (Media, Informatie en Communicatie), zodat ik mij een echte journalist kan noemen en dan ook kan deelnemen aan de arbeidsmarkt! 

Wij hebben thuis een hond; dit is een Australian labradoodle van 3,5 jaar (op 30 maart wordt hij alweer 4 jaar jong) en zijn naam is Buster. Hij is echt superlief en heel druk, maar hij kan af en toe ook heel rustig zijn en ondeugend. 

WhatsApp Image 2018-09-17 at 17.37.44
Buster op onze trampoline

Mijn hobby’s zijn: lezen, schrijven, reizen, klimmen (vooral in een klimbos, op een klimwand wil ik echt nog een keer uitproberen, dat heb ik namelijk nog nooit gedaan behalve vorig jaar op school), muziek luisteren (ik ben de laatste tijd gek op christelijke rap/hiphop, zoals Damascus en De Rechtstaat, maar ook van pop (Imagine Dragons enzovoort) kan ik echt genieten! Verder spreek ik in mijn vrije tijd graag met mijn vriendinnen af, al zijn ze op twee handen te tellen en wonen ze allemaal niet bepaald in de buurt, maar dat maakt helemaal niks uit. 

Gerelateerde afbeelding

Mijn favoriete eten is (ja ik weet het, heel cliché) patat, maar ik ben ook gek op hutspot en vis zoals kibbeling. Verder moet ik het vooral van AGV (aardappels, groente en vlees) hebben, omdat ik echt een heel moeilijke en kieskeurige eter ben wat ook grotendeels door mijn autisme komt. In mijn blogs zal ik daar ook wat meer aandacht aan besteden. Ik ben wel een hele goede fruit eter, dus dat zit wel goed! 

Afbeeldingsresultaat voor patat
Afbeeldingsresultaat voor kibbeling

Mijn favoriete film (werd iedereen gevraagd in mijn klas aan het begin van het schooljaar door onze mentor, dus hier komt hij nog een keer Jan haha) is Intouchables, omdat het gewoon een hele sterke film is met een geweldig verhaal. Voor de rest kijk ik niet zoveel films en series, omdat ik daar gewoon niet aan toe kom. Wel kijk ik heel erg uit naar de release van de boekverfilming Vals! van Mel Wallis de Vries eind januari, daar ga ik sowieso heen!

Afbeeldingsresultaat voor intouchables

Mijn favoriete televisieprogramma is zonder na te denken Wie is de Mol? Dit programma zit gewoon zo goed in elkaar dat ik er een hele blogpost over zou kunnen schrijven (doe ik nog wel een keer:) ) Dit programma is echt een obsessie van mij (op een goede manier). In maart ben ik voor het eerst naar de fandag geweest in Hilversum met mijn beste vriendin Nadia en heb ik ook een meet & greet gehad met de kandidaten en met de presentator Art Rooijakkers (die dat nu overigens niet meer is, maar Rik gaat het sowieso heel goed van hem overnemen!), wat echt geweldig was! Hierover uiteraard later nog veel meer.

Afbeeldingsresultaat voor wie is de mol

– Ik wil naast Nederlands en Engels spreken, ook vloeiend Frans, Spaans en Duits kunnen spreken! Dat laatste heb ik helaas welgeteld nog maar één jaar gehad in de tweede klas en aangezien ik heel graag op wereldreis wil later is het wel handig als ik aardig wat talen beheers!

Afbeeldingsresultaat voor wereldreis

Ik hoop dat jullie de schrijfster achter dit blog nu nog iets beter kennen en mocht je toch nog vragen of opmerkingen hebben, laat ze gerust hieronder achter in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *